Lessen

Kom.meer.over.ons.te.weten

Lessen

Bij Omarsgym kan je terecht om te kickboksen. Wij geven les op verschillende niveaus en aan verschillende groepen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen zijn welkom. Voor dames hebben we ook een aparte damesgroep met vrouwelijke docente.

 

Kleding

Tijdens de lessen is het dragen van kickboks kleding verplicht: een sportbroek, T-shirt, scheenbeschermers en handschoenen. Tijdens het sparren, techniektraining en bij wedstrijden is het dragen van een gebitsbeschermer verplicht. Via ons kan je al het benodigde materiaal bestellen. Nieuwe leden kunnen de eerste maand gebruik maken van handschoenen en scheenbeschermers van Omarsgym.

Fight Right

Omar Gym heeft het Fight Right Keurmerk. Dit is een keurmerk voor vechtsportclubs die de maatschappelijke en pedagogische waarde van vechtsport ondersteunen om zo de kwaliteit van het aanbod te verhogen en de veiligheid van sporten te waarborgen. Zowel binnen als buiten de lessen werken wij volgens de principes van het Fight Right Keurmerk.

Kinderen

Voor jonge kinderen (vanaf 6 jaar) ligt de nadruk op het plezier in het bewegen en de kennismaking met kickboksen. In de lessen besteden we op een speelse wijze aandacht aan het vergroten van het zelfvertrouwen, het verbeteren van de sociale vaardigheden en het omgaan binnen een groep.

Vanaf een jaar of 9 besteden we ook steeds meer aandacht aan een juiste techniek. In de lessen wisselen we verschillende spelletjes, techniek en conditietraining af.

Kickboksen wat moet je weten

Jongeren

Kickboksen is een sport die erg populair is bij jongeren. Jongeren kunnen er hun energie kwijt. Ongemerkt werken jongeren ook aan het vergroten van hun weerbaarheid en zelfbeheersing. Veel jongeren vinden het op een gegeven moment leuk om mee te doen met wedstrijden. Een mooie doel om samen naar toe te werken.

Volwassenen

Ook voor volwassenen is kickboksen een aantrekkelijke sport. Door de afwisseling van kickfun (bokzaktraining), conditietraining, techniek en sparren is het een afwisselende sport. Dames kunnen in de gemengde groepen mee trainen, maar ook in een aparte damesgroep waar les wordt gegeven door een vrouwelijke docente. In de damesgroep ligt de nadruk wat meer op weerbaarheidstraining.

 
Kickboksen